En hård start – Webhotel

En hård start

Da jeg ville til at være hjemmesideejer og min egen lille herre – jeg havde så mange drømme og visioner om præcis, hvordan det skulle være, når jeg skulle starte mit lille firma – blev jeg taget med bukserne nede, da jeg fandt ud af, hvor mange ting, jeg skulle have haft styr på på forhånd. Jeg var slet ikke forberedt på den kolossale mængde af ting, som jeg skulle vide noget om for at blive en god hjemmesideejer og virksomhedsdrivende i det små. Jeg kendte mange på det tidspunkt, som havde deres egne hjemmesider, og jeg mente selv, at jeg måtte være godt klædt på til at indtage internettet som ikke bare almindelig bruger af det, fordi jeg allerede havde brugt det så meget. Men der var ingen, der havde fortalt mig, at jeg skulle kende til ting som domæner, webhoteller og søgemaskineoptimering. Jeg vidste slet ikke, hvor teknisk og indviklet hele den verden er.
Men nu, et par år senere, er jeg kommet meget mere ind i kampen. Jeg fik købt domæner og webhoteller til mine tre webshops, jeg fik lært at programmere og designe – og med tiden fik jeg også lært et og andet om søgemaskineoptimering.
Hvis du står ligesom jeg gjorde den gang – på vej til at tage skridtet mod at blive professionel virksomhedsdrivende; ny, grøn og uerfaren – så vil jeg anbefale dig at forberede dig mentalt på at skulle bruge rigtig mange timer i frustration foran computeren. Der vil være aftener, hvor du forgæves prøver at hitte ud af, hvad domæner egentlig er for en størrelse, samtidig med at du hele tiden bliver indfanget af den jungle, det er at prøve at vælge webhotel blandt de mange udbydere. Det kræver frustration, sved på panden, aggressivitetstårer og en enorm portion tålmodighed og vedblivenhed – men hvis du har disse kvaliteter og mod på opgaven, så vil det være det hele værd!

rasmus