Renover og få drømmehuset

Renover og få drømmehuset

Renover og få drømmehuset?

Vi har alle en idé om, hvordan det perfekte drømmehus skal se ud. Drømmene varierer fra person til person og det gør vores idé om, hvordan drømmehuset opnås også.
For mange er det utroligt fristende at købe et gammelt hus og renovere det, så det bliver til drømmehuset. Det er en spændende proces, for man kan være en del af arbejdet og selv ordne rigtigt meget. På den måde kommer huset til at føles endnu mere som ens eget.

Hav styr på tilstandsrapporten
Når du køber et gammelt hus med tanker om at renovere, så sørg for at have styr på tilstandsrapporten. Det hjælper ikke noget at købe et hus, der er så nedslidt at alene reparationerne på husets tilstandsrapport vil koste mere end huset er værd. Hvis du er lidt fremme i skoene, så kan du dog også spare penge, når tilstandsrapporten kommer med anmærkninger.
Hvis et hus kommer med en anmærkning om taget, kan man for eksempel ofte få overtalt sælger til et afslag i prisen til renovering af taget. Tagskaden vil dog være uden betydning, hvis du alligevel havde planlagt at udskifte taget. Så er anmærkningen bare en detalje og vil ikke få indflydelse, hvis du på et tidspunkt skal sælge huset – til den tid erer taget jo skiftet.

Søg hjælp
Noget af det vanskeligste ved en større istandsættelse af et hus er det at holde overblikket over processen. Der er mange ting at holde styr på, og det er noget skidt, hvis du for eksempel har fået lagt det flotteste flisegulv i badeværelset og dernæst kommer i tanke om, at du gerne ville have lagt gulvvarme først. Hvis du har en håndværkskyndig i familien, så er du heldig, men ellers kan du også have utroligt meget gavn af at snakke med en rådgivende ingeniør, der har forstand på lignende renovationer.
Man skal bestemt ikke undervurdere vigtigheden af professionel ekspertise, for når noget går galt, så kan man virkelig have brug for at få hjælp af en, der har prøvet lignende situationer.

rasmus