Alt om sushi i København

Alt om sushi i København

Hvis du er fan af fisk og skaldyr, er sushi en af de mest velsmagende og elskede retter, der findes. Med sin unikke kombination af smag og teksturer er det ikke underligt, hvorfor så mange mennesker nyder det så meget. Men hvad er sushi egentlig? Hvilke forskellige typer er der? Vi udforsker dette lækre køkken mere detaljeret nedenfor, og hvorfor du skal have sushi København.

Denne type sushi består af små rektangler eller ovaler af ris med eddike, der er dækket af forskellige slags fisk, såsom tun, laks, makrel, rejer eller endda ål. Fisken er typisk placeret rå på risene, men kan også være kogt. Den serveres ofte med syltet ingefær, wasabipasta og sojasauce til at dyppe i. Du kan også få denne type sushi i København.

Maki sushi laves ved at rulle eddikeholdige ris og andre ingredienser op i nori-tangpapir. Indeni rullen indeholder normalt grøntsager som agurk og avocado sammen med fisk eller andre skaldyr som krabbe eller rejer.

Hvilke andre typer sushi i København er der?

Uramaki sushi ligner maki sushi, idet den også er rullet ind i nori-tangpapir og indeholder en række forskellige ingredienser, herunder grøntsager og skaldyr. Forskellen mellem uramaki sushi og maki sushi ligger dog i det faktum, at uramaki sushi har nori viklet udenpå i stedet for indeni rullen – hvilket giver den et interessant “inside-out” look! Uramaki kaldes også almindeligvis for “California rolls”.

Sushi er en af de retter, som alle elsker at spise, men som ikke alle ved, hvordan man laver! Heldigvis er der masser af restauranter rundt omkring, der serverer lækre varianter af sushi i København, som vi kan nyde – fra den traditionelle nigiri-sushi til mere moderne kreationer som uramaki-ruller. Så hvis du endnu ikke har prøvet dette dejlige køkken, er det helt sikkert på tide nu. Uanset om du foretrækker dine ruller rå eller kogte – der er noget derude for alle.

Jørgen Petersen